Cholangiography with MRI – mitä se on?

Cholangiography mrt että tämä

Useimmissa tapauksissa röntgenkuvat, joissa käytetään varjoainetta tai ultraäänitutkimusta, ovat riittävät maksan ja sappitiehen sairauksien diagnosointiin. Mutta vaikealla diagnoosilla voidaan antaa toinen menetelmä - magneettiresonanssin kolangiografia. Harkitse, mitä tämä menetelmä on, ja mitä sairauksia magneettikuvauksen magneettikuvauksella voit diagnosoida.

MR-kolangiografian menetelmä

Yleensä MR-kolangiografia suoritetaan lisäämällä vatsan elinten MRI-arvoa, ja se on määrätty sappitiehyiden perusteelliseen tutkimiseen. Lisäksi tämä tekniikka tarjoaa mahdollisuuden oppia sappirakon, intrahepaattisten ja extrahepaattisten sappitoireiden, haiman kanavien tilasta ja myös jossain määrin - maksassa ja haimakudoksessa.

Menettelyn merkinnät voivat olla:

  • mekaanisen keltaisuuden tunnistamattomat syyt;
  • epäillään suppenytysten, kasvainten, kivien ja muiden mekaanisten esteiden esiintymistä kanavissa;
  • erilaiset poikkeamat sappitiehajärjestelmän kehityksessä;
  • vatsavaivoja, epäonnistuneita kirurgisia toimenpiteitä;
  • oireet, jotka voivat viitata sappin ja haiman mehun erittymiseen (keltaisuus, kutina, oikean hypokondriumin kipu jne.).

Miten MR-kolangiografia suoritetaan?

Menettely ei ole invasiivinen ja turvallinen potilaalle. Se suoritetaan tyhjään mahaan ja kestää keskimäärin noin 40 minuuttia. Tutkimuksen aikana potilas on vaakasuorassa asennossa tomografiatasolla ja suurtaajuusmagneettikenttä altistuu ylemmälle vatsa-alueelle menettelyn aikana. Tällöin potilaan on noudatettava liikkumattomuutta. Jos epäillään kasvainten läsnäoloa, tarvitaan alustava varjoaine.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − 75 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: