Kambodžan jokia

Kambodžan jokia

Joki Kambodzassa elämässä on merkittävä rooli: se ei ole vain kuljetus valtimo liitetään toisiinsa osissa maata, se on myös virtalähde (tilastojen mukaan yli 70% proteiinista kulutetaan kamputsealaiset osuu kala, ja maatalouden maassa riippuu täysin sen jokista - niiden kuivumisesta kuivana aikana tai tulvien aikana sadekauden aikana).

Ei ihme Niina Kon Hin Hor'ni - Emäntä joet - on kunnioitettu jumaluus. Patsaat voidaan nähdä lähes jokaisessa kylässä ja kaikissa buddhalainen temppeli, itse asiassa buddhalaisuus on merkityksetöntä - tämä jumaluus on paljon vanhempi, vielä edullisemmin drevnekhmerskoy mytologiasta.

mekong

Se on Kambodžan suurin vesiväylä. se on myös 10. maailman pisimpien jokien joukossa. Mekong on peräisin Himalajasta, virtaa seitsemän maan alueen läpi ja virtaa Etelä-Kiinan mereen.

Vuosittainen saalis joessa on 2,5 miljoonaa tonnia kalaa, ja yleensä Mekong enemmän kalalajeja kuin mikään muu joki maailmassa (1000). Suurin paikallinen asukkaat vedet ovat semipolosaty väkäsen (sen pituus on 5 m, ja paino - 90 kg), giant karppi (maksimi paino - 270 kg), makean veden kourun (maksimi paino - 450 kg), giant monni.

Mekong-joki on Kambodžan suurin joki Retki Mekongin ympärille

Cong

Kong-joki alkaa yhdellä Keski-Vietnamin maakunnista ja virtaa myös Kambodžassa ja Laosissa, mikä on rajan jälkimmäisen kahta. Se virtaa Sanon. Joen pituus on noin 480 kilometriä.

Cong-joki

San

San (tai Xie San) on Mekongin vasemmanpuoleinen reitti, raja (20 kilometriä) Vietnamin ja Kambodžan välillä. 17 tuhatta kilometriä2 sen altaan Kambodžassa on vain 6 tuhatta (11 tuhatta - Vietnamissa). Joki on erittäin puhdasta, ja pankit ovat peitetty valkoisella hiekalla, joka houkuttelee monia turisteja. Ratanakirin maakunta, jonka kautta San kulkee, on johtava paikka ekoturismissa maassa.

Toinen joki, joka kulkee tämän maakunnan alueen läpi, on Sraepok. Se kuuluu Kung-joen vesiputouksen vesille, joka sijaitsee Kontung-joella. Tämä vesiputous on mielenkiintoinen, koska se ei koskaan kuivu. Sitä ympäröivät jatkuvasti vesipöytien pilvet.

San River - kirkkaat vedet ja hiekkarannat

Bassac

Bassac on yksi Mekongin suiston hihoista. Se on yksi maan tärkeimmistä jokista. Se alkaa Phnom Penhissa (Kambodžan pääkaupunki on käytännössä kolmen jokea "Mekongin, Bassacin ja Tonle Sapin" yhteydessä. Bassac, kuten muut Mekong-delta-joet, on kuuluisa kelluvista markkinoistaan, jotka toimivat viidestätoista aamuun.

Bassac Mekongin erottamispaikalta

Tonle Sap

Tämä joki saa alkunsa samannimisen järven ja läpi 112 km virtaa Mekong hieman pohjoiseen Phnom Penh. Tämä joki on merkittävä se, että joka vuosi se muuttaa liikkeen päinvastaiseen: monsuuni tuulet tuovat sadekautta, veden määrä Mekongin kasvaa noin 4 kertaa ja "extra" vesi ryntää sivujokien. Ja koska radan ei ole kallistettu Tonle Sap (joki virtaa täysin tasainen tavallinen), joki kääntyy ja alkaa syöttää Tonle Sap Lake, jonka pinta-ala on suurempi, jos se on yleensä alueella noin 2700 km2, sitten sadekauden aikana se voi kasvaa 10 ja jopa 25 tuhatta kilometriä2. Merkittävästi, ja sen syvyys - n. Metriä -9. Siksi Tonle Sapissa kaikki talot ovat paaluilla.

Tapahtumaan ajastetaan Water Bon Om Tuk -juhla. Se tapahtuu vuosittain marraskuun täysinäisenä päivänä, jolloin Tonle Sap kääntyy takaisin. Nämä muutamat päivät, kun festivaali käy, maa on viikonloppu. Tärkeimmät juhlat järjestetään Phnom Penhissa ja Angkor Watissa. Muuten siitä huolimatta, että nimi "Tonle Sap" on käännetty "suureksi makealle vedelle", joki on melko hämärä.

Tonle Sap -kasvu on samannimisen joen lähde Tonle Sap River

Koh Po

Tämä joki virtaa Koh Kongin maakunnassa. Se yllättää sen kivi kanava - ikään kuin pohja ei ole yksittäisiä kiviä, mutta kiinteä laatta, jossa on vikoja ja reikiä. Joella on erittäin kauniita vesiputouksia kristallinkirkkaalla vedellä, mutta tulemaan ihailemaan heitä paremmin kuivana kautena. Vaikka toukokuun lopussa suurin niistä, Tatai, näyttää vaikuttavalta. Sesongin aikana veden kynnys voi ylittää 30 metriä! Toiseksi suurin vesiputous, Koh Poi, on ominaista erittäin kaunis ympäristö.

Tatai-joki Tatai Waterfall
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: