Henkiset prosessit

henkisiä prosesseja

Moderni psykologia uskoo, että henkiset prosessit liittyvät läheisesti toisiinsa ja edustavat yhtä kokonaisuutta, jota kutsutaan "psyykeiksi". Esimerkiksi muistaminen on mahdotonta ilman käsitystä ja huomiota - ilman ajattelua. Tarkastellaan tarkemmin henkisten prosessien ominaisuuksia.

Mielenterveyden kognitiiviset prosessit

 1. tunne. Tarkastelee ulkoisen ympäristön tilaa, joka toimii aistien ärsykkeiden kautta. Aivot saavat hermopulsseja, joiden seurauksena tämä kognitiivinen prosessi muodostuu.
 2. ajattelu. Se on prosessi, joka käsittelee tietoa ajatusten, tunteiden ja kuvien virtausvirrassa. Se voi tapahtua eri muodoissa ja eri kapasiteeteissa. On syytä huomata, että hullu ajatukset ovat myös ajattelun tuote.
 3. puhe. Tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida sanojen, äänten ja muiden kielen elementtien kanssa. Se voi myös olla erilainen merkki ja laatu.
 4. muisti. Kyky havaita ja tallentaa vain tarvittavat tiedot. Muistimme muodostuu vähitellen. Puheen kehittymisen myötä henkilö voi korjata asioita, joita hän muistiin tallentaa, joten muistin prosessit liittyvät läheisesti käsityksiin ja puheeseen.
 5. havaintokyky. Kuvien ja ilmiöiden muodostaminen ympäröivälle maailmalle. Tilanne syntyy henkilön päästä hänen tietonsa, mielialansa, fantasioidensa, odotustensa jne. Perusteella. Jokainen näkee tietoja omien kokemustensa perusteella ja siksi niin usein on kiistoja.
 6. tajunta. Henkisten prosessien hallinta. Tämä on ihmisen sisäinen maailma, joka mahdollistaa sisäisten toiveiden, ruumiillisten tunteiden, impulssien ym. Tuntemisen. Alitajuntaan ja tajutonta ei voida hallita.
 7. varovaisuus. Tietojärjestelmä, joka antaa meille mahdollisuuden vain nähdä mielekkäitä tietoja meille. Se auttaa vastaamaan vain mielenkiintoisiin tai tärkeisiin asioihin meille.
 8. mielikuvitus. Uppous sisämaailmassasi ja sopivien kuvien muodostaminen. Tämä prosessi on erittäin tärkeä rooli luovuudessa ja mallinnuksessa. Mielikuvitus rakentaa kuvia olemassa olevien esitysten pohjalta.

Henkiset tunneprosessit

 1. tunteet. Nopeat ja lyhyet elementit tunteista. Tunteet ja tunteet käytetään synonyymeinä. Emotionaaliset tilat ovat ekspressiivisiä liikkeitä, jotka mahdollistavat yhden tai toisen asenteen välittämisen.
 2. motivaatio. Sisäisen tarkoituksen muodostuminen, motivaatio toimintaan. Tahto pakottaa henkilön työskennellä voittamalla ja motivoimalla - sisäisen motivaation kautta. On tarpeen yhdistää taito ja motivaatio kompetensseihin.
 3. proaktiivisuus. Ihminen ei reagoi ulkoisiin vaikutteisiin, mutta hän itse on luoja. Hän valitsee omat toimintansa ja käynnistää ne. Siten yksilö on ennen itsensä vaikutusta ja muodostaa tarvittavat reaktiot ympäröivässä ympäristössä.
 4. tahtoa. Hänen kyky muistaa suunnitelmansa ja säilyttää voimaa toteuttaa ne vaikeuksista, häiriöistä ja haitoista huolimatta.

Henkisten prosessien rikkominen

Poikkeaminen normista ilmaistaan ​​jonkin henkisen prosessin rikkomisen muodossa. Hyvin usein yhden funktion rikkominen aiheuttaa muutoksia toisessa. Patologian syynä voi olla jokin sairaus. Usein peruspsykologisten prosessien rikkominen tapahtuu sellaisilla sairauksilla kuten:

 • aivohalvaus;
 • dementia;
 • henkisten prosessien häiriö

 • Alzheimerin tauti;
 • multippeliskleroosi;
 • skitsofrenia.

Lääkäri tekee kliinisen kuvan, jonka perusteella hoito on määrätty. Tätä tekevät psykiatrit ja neurologit.

Tutkijat uskovat, että psyyke liittyy läheisesti makrokosmin prosesseihin, joten siihen voi vaikuttaa erilaiset tekijät: sääolosuhteet, aurinkokunnan soihdut jne. Muista, että halutulla tavalla henkilöllä on oikeus ja hän pystyy hallitsemaan henkisiä prosessejaan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: