Logoterapia – mitä se on, perusperiaatteet, menetelmät, tekniikat ja harjoitukset

Logoterapia - mitä se on, perusperiaatteet, menetelmät, tekniikat ja harjoitukset

Logoterapia - ainakin kerran elämässä jokainen ihminen tarvitsee tällaista psykologista menetelmää. Ikäsymmäräiset elämän kriisit johtavat usein olemassaolevien merkitysten menettämiseen, joihin henkilö voi luottaa, ja tämä on samanlainen kuin tilanne, jossa maaperä työnnetään jalkoihin.

Logoterapia psykologiassa

Logoterapia ja eksistentiaalinen analyysi ovat eksistentiaalipsykologian menetelmiä, jotka ovat kasvaneet psykoanalyysistä. Logoterapia tulee kreikaksi. logos - sana, therapeia - hoito, hoito. Psykologit ja logoterapeutit pitävät sitä tehtävänään auttaa ihmisiä löytämään kadonneita merkityksiä tai luoda uusia. Hyvin osoittautunut logoterapia neuroosien hoidossa.

Logoterapian perustaja

Franklin logoterapia lyhyesti: "Ihminen tarvitsee jatkuvasti hänen toimintansa, tehtäviensä, tilanteidensa, tekojensa semanttisen säestyksen." Logoterapiaa perusti Victor Frankl, itävaltalainen psykiatri ja psykologi, joka läpäisi Saksan keskitysleirin. Kaikki hänen menetelmät ohjataan itseensä ja vangit ovat osoittautuneet tehokkaiksi, että kaikissa tilanteissa voi selviytyä ja sanoa elämä: "Kyllä!".

Logoterapia - tutkimus

Perusteet puheterapia Frankl perustuu hänen tutkimus ihmisten ja edustuksen kolmiulotteinen malli horisontaalisuunnassa on henkinen ja fyysinen ydin yksilön ja pystysuunnassa hengellinen (noetic). Yhdessä tämä on jakamaton kokonaisuus. Henkinen erottaa yksilön eläimestä. Kaikki kolme palloa ovat jonkin verran jännitteitä sisemmän sisällön ja ulkomaailman välillä, halu tavata uutta, löytää uusia merkityksiä vanhentuneen sijasta on ihmisen tavoite.

Logoterapian tyypit

Tyyppiin ja puheterapia täydentää seuraajia Frankl, mutta aina mitä on saatu, ja se testattiin tuhansia ihmisiä, mukaan työmenetelmiä ja ajankohtaisia. logotherapy-tekniikoiden tyypit:

 • paradoksaalinen tarkoitus;
 • derefleksiya;
 • logoanaliz.

Logoterapian tehtävät

Logoterapian periaatteet toteuttavat sen päätehtävän: hankkimalla henkilökohtaisen merkityksen, auttamalla ylittämään, luomaan, rakastamaan ja rakastamaan. Merkitys löytyy yhdestä kolmesta alasta: luovuus, tunne kokemus, tajuissaan sellaisten tilanteiden hyväksyminen, joita henkilö ei voi muuttaa. Etusijalla arvoissa V. Frankl antaa luovuutta, määrittäen henkilön luojaksi. Ja emotionaalisissa kokemuksissa - rakkaudesta.

merkkejä logoterapian käytöstä

Merkit logoterapian käyttöön

Logoterapia on suunniteltu ihmisille, terveyden ja sairauden, tavoitteena puheterapia ei ole määrätä tunnetta mies, joka näkee terapeutti, vaan auttaa löytämään hänet täällä kaikki vastuu on potilaalle. V. Frankl esitteli 5 logoterapian soveltamista:

 • psykologiset neuroosit;
 • jotka eivät ole somaattisten sairauksien hoidossa;
 • sosiogeeniset ilmiöt (tyhjyyden tunne, eksistentiaalinen tyhjiö);
 • sosiogeeniset epäilyt (iatrogeeniset neuroosit, turhautumat);
 • epätoivo.

Franklin logoterapia - perusperiaatteet

Franklin logoterapia osoitti tehokkuutensa näennäisesti laiminlyötyissä tapauksissa, joissa henkilön henkisyys oli mielenterveyden sairauden tosiasia. Frankl uskoi myös modifioitu ydin persoonallisuuden on osa tätä täyden terveyden, ja saavuttaa tämä osa persoonallisuutta auttaa helpottaa sairauden ja jopa alennettu peruuttamista, ja parhaimmillaan johtaa elpymistä.

Logoterapian periaatteet:

 1. Vapaa tahto. Henkilö voi vapaasti tehdä mitään päätöstä, tehdä tietoisen valinnan hyväksi sairauden tai terveyden, ymmärtämättä tätä, mitään diagnoosia - ei lauseen ja etsiä merkitystä, miksi tauti syntynyt, jonka hän haluaa näyttää.
 2. Aion tuntea. Vapaus on aine, jolla ei ole omaa merkitystään, kunnes henkilö saavuttaa merkityksellisyyden ja rakentaa tavoitteen. Kaikki syntyvät ongelmat annetaan, mihin tarkoitukseen.
 3. Elämän merkitys. Se riippuu kahdesta ensimmäisestä periaatteesta ja jokainen on yksilöllinen, vaikka kaikilla on yhteinen arvojen käsite. Tärkein elämän tarkoitus on tehdä itsestäsi parempi, ja toisille se on kannustin hankkia merkityksiäsi ja pyrkiä parantamaan itseesi.

Franklin logoterapian menetelmät

Logoterapian menetelmät ovat osoittautuneet erilaisten fobioiden, neuroottujen, tuntemattoman alkuperän ahdistuksen hoidoksi. Logoterapian maksimaalinen tehokkuus syntyy, kun henkilö luottaa siihen, että terapeutti kulkee hänen kanssaan luovan tandemin kanssa. Logoterapiaa on kolme:

 1. Paradoksaalista tarkoitusta. Henkilö pelkää jotain, joka vaikeuttaa hänen elämäänsä. Tämä menetelmä auttaa vastaamaan kasvotusten pelkonsa, mennä tapaamaan häntä tekemään jotain kauheaa, lujittamaan pelkoa pisteeseen vastata kysymykseen: "Mikä on pahin asia tapahtuu, kun teen mielessäni / eivät / ei tehdä?"
 2. Derefleksiya - kehittämän menetelmän hoitoon hyperrefleksian ja valvontaa on käytetty onnistuneesti naisen anorgasmian vaihto itseltämme ahdistusta ja keskittyä itse kumppani, on drop-out ongelma vastaavia odotukset vieraita ja vapauttamalla hypercontrol.
 3. Logoanaliz - Yksityiskohtainen luettelo ihmisen elämästä, jonka ansiosta logoterapeutti voi löytää yksittäisen merkityksen. Neuroses, ahdistukset ja pelot menevät pois.

logoterapia

Logoterapia - Harjoitukset

Logoterapia on auttamismenetelmä, joka korostaa ihmisen elämän kirkkaita puolia, resursseja, joita hän voi käyttää päästäkseen kuoleman ääreen menettämästä elämän tarkoitusta. Logoterapia - mielikuvitustekniikat ja -harjoitukset (fantasia, mielikuvitus, ennakkoluulot), työskentelevät kuvien kanssa:

 1. tulipalo. Palon symboli on sekä elämä että kuolema. Mitä tulipalo näkee hänen mielikuvituksensa henkilö voi olla on kynttilän liekki tai soihtu pimeässä Dungeon, kodikas rätinä puu takka tai tulipalon? Ovatko läsnä olevat, jotka myös katsovat tulta - kaikki nämä yhdistykset voivat kertoa paljon ihmisen asenteesta.
 2. vesi. Kuvittele lampi, joka on: järvi, joki, voi meressä. Mikä on veden väri ja myrskyinen tai rauhallinen veden pinta - jopa mielikuvituksen monimutkaisissa ihmisissä, veden kuva on helposti edustettuna. Suhteessa siihen veteen, jossa henkilö on: rannalla tai seisomassa vedessä kelluva? Mitä tunteita? Harjoitus auttaa rentoutumaan ja saada positiivisia tunteita ja todellisia tuntuvia tunteita.
 3. puu. Henkilö on kuin puu, joten on tärkeää, minkälainen puun symboli hän näkee. Tämä on herkkä taimi, vapina tuulessa tai mahtava jättimäinen puu, syvä voimakas juuret syvälle lähtevän, ja huiman leviää kruunu? Onko se yksin vai onko muita siellä? Kaikki yksityiskohdat: lehdet, runko, kruunu. Kuva voidaan muokata ja täydentää, mikä auttaa henkilöä vahvistamaan.

Logoterapian ryhmätekniikat:

 1. "Olen onnellinen, kun (a) ..." jatkaa myönteisellä tavalla, sitä enemmän lausuntoja, sen parempi, ihmiset tottuvat hyvä ja lakata huomaa, liikunta auttaa jälleen löytää hyvä elämässään.
 2. Positiivinen käsitys itsestäsi ja muista. Jokainen ryhmän jäsenen pitäisi, kiittäen itseään jotain, tehdä kohteliaisuus istuvalle henkilölle, tämän pitäisi olla vilpitön.

kirja logoterapia

Logoterapia - kirjat

Victor Frankl "Logoterapia ja eksistentiaalinen merkitys. Artikkelit ja luennot »- tämä kirja koskee logoterapian alkuperää ja muodostumista psykoterapeuttisena menetelmänä. Muut tekijän kirjat:

 1. "Sano elämästä "Kyllä!" Psykologi keskitysleirillä". Työtä pidetään suurena ja vaikuttaa ihmisten kohtaloon. Jopa natsien leirin epäinhimillisissä olosuhteissa voi hengissä hengellisen voiman ansiosta ja oman merkityksen löytämisen kautta.
 2. "Mies etsii merkitystä". Mikä on ihmisen tai ilmiön yksilön elämän ja kuoleman merkitys: rakkaus, kärsimys, vastuu, vapaus, uskonto - tämä on mitä V. Frankl uskoo hänen työstään.
 3. "Kärsivät elämän merkityksettömyydestä. Ajankohtaista psykoterapiaa". Kirja on hyödyllinen ihmisille, jotka ovat menettäneet kiinnostuksensa elämään. V.Frankl analysoi merkitysten menetyksen syyt ja antaa reseptejä, jotta päästäisiin eroon tuskallisesta todellisuuden käsityksestä.

V. Franklin seuraajien kirjat:

 1. "Logoterapia ammattitaidolla. Sosiaalinen työ täynnä merkitystä"D. Guttman. Professori eksistentiaalinen psykologia päivittäin johtava mielekkään elämän, työn jatkaminen V. Frankl, auttaa paljon ihmiset uskovat, että heidän elämänsä - se on lahja, ja kaikki tapahtumat se on täynnä syvällinen merkitys.
 2. "Logoterapia: teoreettiset perusteet ja käytännön esimerkit"A. Battiani, S. Shtukarev. Logoterapian terapeuttinen prosessi toiminnassa, miten se tapahtuu, mitä menetelmiä käytetään - tämä kirja kertoo kaikesta tästä.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: